Rio de Janeiro, 28.1.2009

14 02 2009

Prejmite lepe pozdrave iz Ria de Janeira!
 
Takole izgleda… Prvi dan sem se sprehodil vzdolz Ipaneme in si privoscil dva kokosa. Okusa tiste vode se moras malo navadit, ampak je zelo osvezilen. Tehniko, kako pojes se notranjost, brez da bi izgledal kot opica pa moram se osvojit. Ipanema je dolga pescena plaza, ob kateri je polno hotelov. Vsi so starejsi od 15 let in ce bi bili pri nas, bi lahko rekel da so socialisticni. 🙂 Copacabana se mi malo bolj dopade. Voda je sicer tako usrana, da se kopat ne mores (na ipanemi je bolje), ampak je pa malo bolj simpaticna, ne vem, zakaj. Ipanema je ponoci zelo varen del mesta (za tukajsnje razmere) in se lahko sprehajas. Na Copacabani je precej drugace. Ko se ob 2h zjutraj peljes s taksijem po Av. Atlantici na copacabani, ob cesti mrgoli deklic v minimalnih hlackah in modrcih, ki se naslanjajo na avte. Taksist pravi, da so zelo poceni. 50-80 realov za uro.
 
S kanadcani smo sli tudi na fuzbal tekmo na maracano. Stadinon na prvi pogled sploh ne izgleda tako velik. Ampak ce bi odstranil vse stole in bi ljudje stali, se gor komot stlaci 200.000 prepotenih glav. Ceprav je bil stadion precej prazen, je bilo vzdusje super. Zastave, bobni v ritmih sambe, vsi slozno navijajo, pojejo. Res se ni bilo tezko vkljucit. Kupili smo si se majice, tako, da smo izgledali res pravi flamingosi. No, pravih verjetno ne zapali sonce ze v prvem polcasu.
 
Ze drugi dan mojega bivanja v Riu se mi je pridruzil Srb, Vladimir, s katerim bova skupaj opravljala prakso v Fortalezi. Je prijazen decko in se dobro razumeva (kako ne, ko pa pricava srpski!) 🙂 Skupaj sva obiskala center mesta. Ulice starega dela so res zanimive. Skozi cel kvart so stojnice, nad ulico pa pisane zastavice. Stvari so tam res poceni, ampak nisem nic kupoval (smrk, smrk). Iz starega dela brez opozorila prides v bussiness downtown z res visokimi, steklenimi stolpnicami, katere varujejo oborozeni varnostniki. Center mi je bil blazno vsec zato, ker je tako zelen. Po vseh ulicah so drevesa, tudi ob glavnih prometnicah je sirok zeleni pas z drevoredom. Veliko je tudi parkov, v katerih naj bi zivele opice (ko sem bil jaz tam, so se skrile). Videl pa sem tudi ene take bastardote med vevericami in prasciki, za katere noben tu ne ve, kako se klicejo. Hecne zvali, posljem slike.
 
Danes je plan iti na kip kristusa in morda v pragozd tijuca. Opcija bi bila tudi obisk favele (hostel organizira vodene ture). Cas v riu tako hitro bezi, mi pa smo poleg tega se malo pocasni, da se clovek tezko odloci, kaj bo pocel na svoj zadnji dan v tem bozjem mestu. Mi je kar zal, da sem tu samo 4 dni (sem se kar zaklal s tem jutranjim letom, preklinjam agencijo), je pa za produzit kar strosek. Torej jutri zjutraj (v casu vasega kosila) letim za fortalezo. Sporocili so mi, da s prakso zacnem sele 5.2., ker so plasticni kirurgi na pocitnicah. V bistvu sem ze kar malo pozabil, zakaj sem prisel sem in bi si zelel le potovat. Upam, da se bom imel v fortalezi enako lepo kot tu in da bo druzba fina.

Advertisements

Akcije

Information

One response

5 06 2009
Oftalmologija « krtek-ov fotoblog

[…] še od začetka novega leta, vendar je zapoznel izpit iz Nevrologije in ekspresno bližajoči se odhod v Brazilijo skazil plane. Kljub vsem zapletom je ocena na varnem, v mojem […]

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s
%d bloggers like this: