Nazaj v planinski raj

3 09 2008
Štirje mušketirji smo se za dva dni odpravili v visokogorje, v središče TNP. Iz Zadnjice smo krenili proti Kriškim podom. Do koče vodi mulatjera, po kateri so s konji oskrbovali kočo do srede sedemdesetih let. Ko smo, že kar nekoliko utrujeni, prišli do spodnjega kriškega jezera, se je vreme pričelo kvariti in gora zavijati v meglo.

Z najboljšimi upi smo v koči spili čaj in čakali razjasnitve, ki pa je ni bilo. Kljub temu smo krenili proti Križu. Na poti smo na visoku polici nad nami ugledali kozo, kako zvedavo gleda na nas, kmalu pa se ji je pridružil še kozliček. Ravno sem začel vlečt iz nahrbtnika fotoaparat, ko sta poslala nad nas dva nemajhna kamna, zato smo se kar hitro odpravili naprej. Po zložni hoji smo prišli na sedlo, tam pa se je oblak končno pričel trgati in pokazalo se je sonce. Ves presunjen sem v skali pod Razorjem prepoznal Indijanca, ki krasi marsikatero razlglednico iz Julijcev. Kmalu se je iz megle izvilo tudi zgornje kriško jezero in okoliški vrhovi. Pesem!

Indijanec

Indijanec

Zgornje kriško jezero

Zgornje kriško jezero

Tu se je pot spremenila. Nekaj jeklenice in klinov, ter izpostavljenih mest. Končno smo prilezli na vrh grebena, kjer se priključi pot s Škrlatice. Boštjan in Jan pobegneta naprej, jaz pa malo postojim. Čista tišina, le moj utrip. Slišati ni niti muhe, naokrog pa 2000 metrov lufta in gola skala. Nepozabno!

Oča in jaz

Oča in jaz

Triglav

Triglav

Po sestopu nas je v koči pričakal odličen ričet in luštne oskrbnice. Nisem vedel, da se tudi gorske koče oskrbujejo prek študentskega dela. Zanimivo.

Naslednji dan smo se zgodaj zjutraj podali na Stenar. Nismo vedeli, da stopamo v Zlatorogovo kraljestvo. Kralj nam je pokazal svojo čredo, ki se sploh ni pustila motiti. Res lep pogled! Na vrhu je pošteno zeblo, zato smo se kaj hitro odpravili nazaj. Na kriških podih smo na hitro pojedli še zelenjavno juhico in odpeketali v dolino, kajti spet je prihajalo slabo vreme.

Kozorogova družina

Kozorogova družina

Druščina na vrhu Stenarja

Druščina na vrhu Stenarja

Advertisements

Akcije

Information

6 komentarjev

3 09 2008
Jernej

Čestitke za obiskana vrhova!

Super foto reportaža. Slika s fotrom je 1A… za na razglednico. Morda samo ena opazka… a je vse ok z white balance-om?

Potem pa še dve kritiki:
– Kolesarska čelada? Ajde, bolj nekaj kot nič… Po drugi strani je pa zelo pohvalno, da si se spomnil na zaščito glave (sam pogosto pozabim na to 😦 ).
– Nizki čevlji? (če prav vidim) Jok… a imaš rad svoje gležnje?

3 09 2008
krtek

Hvala. 🙂

White balance… Najbrž ne. Slik nisem nič štimal v photohopu, razen cropa. Slikal sem skozi meglo in v sencah, plus moj fotoaparat bo počasi za v kanto.

Nisem nek znalec, kar se čelad tiče, ampak mislim, da bi morala zadostovati – bolje kot nič. Čevlji pa so visoki, bodi brez skrbi. 🙂

4 09 2008
Jernej

Hmm… če so tole:

visoki čevlji, potem se opravičujem za pomoto in se hkrati jezim na preveč downsize-ane slike ;-).

4 09 2008
krtek

Si se pa res potrudil.. Ja, to so nizki cevlji, le da jih ne nosim jaz. Na tej sliki me ni. 🙂

4 09 2008
Jernej

Res… morda bi moral bolj specificirati, koga mislim. Sam sem pa pixel peeper! 😉

5 09 2008
Dorothy

Ooo, lepo! Se vidi s slik super razpoloženje 😉

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s
%d bloggers like this: