Swing & Salsa

3 12 2006

Pretekli teden sem se prvic spoznal s tema plesoma. Sicer nisem ravno nek plesalec, se pa ob priloznosti rad malo zavrtim. 🙂

Swing in Salso lahko v Ljubljani zaplešete na gradu Kodeljevo (menda je to lokal Lunapark). Ambient je zelo prijeten. Ravno prav veliko plesišče, nekaj miz in se eno vecje plesišče v zgornjem nadstropju.

Na Swingu se zbere zelo raznolika populacija ljudi. Nekaj je “profijev”, oblecenih v tipicna oblacila, za cas ko je bil swing na vrhuncu – hozentregarji, klobuki, in Charile Chaplin čevlji. Vecina pa nas je navadnih ljudi, od tega kar lep del predstavljamo studenti medicine (vsaj ta torek je bilo tako). Vse se zacne okrog pol desetih, ko ucitelj pokaze osnovni korak zacetnikom, potem pa se zacne divjanje dolgo v noc. Ljudje so zelo sprosceni in ti radi kaj pokazejo, ce si zacetnik. Swing je kar divji ples in ne pretežak. Sam sem hitro “padu not” in se zabaval do zgodnjih ur.

Salsa je cisto druga pesem. Takoj opazis, da jo ljudje resno jemljejo. Dame se preobuvajo v plesne ceveljce, gospodje imajo briljantino, … Ples ni tako lahek in zacetnik se kar tezko vklopi. Na splosno je malo takih, ki nic ne znajo, ali pa si ne upajo stopiti na plesišče. Po besedah prijateljice, ki Salso obvlada, pa je bilo malo takih, ki res lepo znajo. Je pa paša za oči in glasba je ušesu prijetna, tako da sem tudi v četrtek užival.

Če sem morda pozabil omeniti, oziroma ce ni bilo razumljeno iz konteksta – “tecaj” je popolnoma brezplacen, ravno tako ni vstopnine. Plačaš le kar spiješ. 😀 Toplo priporočam!

Advertisements

Akcije

Information

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: